Olen huomannut, että kesän väistyminen syksyn tieltä ja pimenevät illat vaikuttavat voimakkaasti meihin suomalaisiin. Monet ystäväni ovat allapäin ja väsymys tuntuu riivaavan vähän kaikkia. En ole itsekään välttynyt kurjalta ololta.

Silloin, kun tuntuu oikein pahalta ja on joko matkalla syvälle tai koskettamassa pohjaa, on pakko keskittyä ihan pieniin asioihin, jotta pystyy edes hengittämään. Huomasin tänään miten upean kirkkaanpunaisia pihlajanmarjat ovat kuusten vihreyttä vasten ja koin elämyksen katsellessani syksyn kellastamia lehtiä sinisen taivaan edessä. Olen huomannut, että käännyn silloin luontaisesti kohti kauneutta, kun olen surullinen. Jään tuijottelemaan tyhjää ja sieltä nousee esiin luonnon taideteokset, värit, muodot ja harmonia. Surun, pettymyksen tai pahan olon hidastamana aika menettää merkityksensä, kiireellä ei ole mitään väliä, edes tekemättömät työt eivät harmita. Sitä vain haluaisi voida paremmin. Silloin minulla on voimaa keskittyä vain noihin pieniin ja samalla henkeäsalpaavan uskomattomiin asioihin. Oletko koskaan kuullut, kun lehti putoaa maahan? En tiedä onko se universaalia, mutta omat aistini terävöityvät, kun voin oikein huonosti. Aistien terävöityminen sisältää ihanan mahdollisuuden huomata ja imeä voimaa kaikesta sellaisesta, mitä ei ehdi huomaamaan, kun menee vähän paremmin tai ylipäätään lujempaa. Nämä hetket pakottavat myös löytämään kaiken sen, mistä olla kiitollinen omassa elämässään. Kiitollisuus on ollut voimauttavin tunne silloin, kun rakkaus itseään kohtaan on ollut vähissä.

Syksy on vaikeaa aikaa monelle meistä, joten tahdon jakaa muutaman vinkin kanssanne siitä, miten minä selviän pahimman pimeyden yli. Osa näistä on helppo toteuttaa vaikka peitto korvilla sängyn pohjalla.

  1. NAURA vaikkei naurattaisi. Minun juureni ovat Savossa ja olen silti ruvennut tyhjän naurajaksi J Jos tarvitset apua niin seuraa eläinten hassuja edesottamuksia tai pienten lasten tutustumista maailmaan. Heidän ihana kömpelyytensä ja riehakkuutensa naurattaa varmasti. Jos et tykkää lapsista etkä eläimistä niin hakeudu vaikka naurujoogan pariin. Tässä linkki hyvän naurujoogin sivuille http://www.iloistavirtaa.fi/naurujooga/terveysvaikutukset/


  2. Ole KIITOLLINEN kaikesta siitä hyvästä, mikä elämässäsi on tällä hetkellä hyvin, sillä vain tällä hetkellä on merkitystä. Kiitollisuus on mahtava voimavara!


  3. IHASTELE niitä kaikkia pieniä asioita, jotka jäävät kiireessä huomioimatta. Niitä on paljon ja niitä on kaikkialla.


  4. Tee pieni HYVÄ TEKO jollekin toiselle. Se piristää myös sinua itseäsi. Hyvä teko voi olla vaikka se hetki, jolloin päätät olla menemättä mukaan lapsesi raivariin, joukkuetoverin pään aukomiseen tai kun puolustatkin sitä ihmistä, jota usein parjataan.


  5. HALAA ITSEÄSI ja mene itsesi kanssa treffeille. Olet ansainnut sen!


Aurinkoisia hetkiä pimenevään syksyyn.. ja jos sinulla on pettämättömän hyviä vinkkejä pimeän sietoon niin jaathan ne kanssani.